Studentska soba i uređenje

Kako da najlakše sredite sobu za studente? Pokušajte prvo da ugodite studentu u svemu što se može, pa i kad se ne može puno. Ono što je jako važno trebalo bi da se postavi kako treba, a to su sto I krevet. Ista su pravila za dečiju sobu, sobu školarca i sobu studenta. Bitno je prvo da se njima dopada.

1. Očistite radni sto, postavite dobru stolicu sa naslonom. Sve mora da bude uredno i bez previše stvari. Popravite nameštaj ako treba ili kupite nešto novo što je neizbežno.

2. Knjige moraju da budu uredno poređane, treba da se potrudite da soba ne bude u haosu, da se zna koje su knjige za učenje, koje za fakultet, koje za čitanje u slobodno vreme.Ne menjajte stvarima mesto, neka uvek budu na istom mestu da bi ste se brzo i lako snalazili kad krene učenje. Izbegavajte haos po stolu zbuniće vas i oduzeti vreme kada budete tražili potrebnu stvar.

3. Sve neophodne stavke kao što su olovke, gumice, hemijske, sve treba da postavite na svoje mesto. Bitno je da sve bude raspoređeno na stolu ili ukutije da bi student mogao da se snađe.

4. Kupite pano od plute ili lima za beleške i podsetnike, značiće puno kada je ispitni rok, da mogu da se ostavljaju i planove za učenje. Uz pano treba da postoji i neki kalendar događaja gde ćete da se beleže bitni datumi uz napomene.

5. Nabavite organizatore i fascikle za radove i časopise. Poređajte ih na police ili u police. Napišite šta je u organizatoru da bi se lakše snašli.

6. Radni sto bi trebalo da bude što kvalitetniji, da se ne pomera dok se piše ili uči, da može da bude stabilan. Ko može treba da nabavi od punog drveta ili metalni, ali sa težim nogarima. Tako će da bude sve stabilnije. Nemoj odgovara samo sto po meri, ali može to i da bude i trpezarijski sto po meri, jer je samo važno da se uči tamo gde je ugodno. Većina nas je učila u trpezariji, pa i kad je postojala druga mogućnost.

Srećno sa učenjem!

 

Autor: 
Jovana Vilimonović

Dodaj komentar